Záhorácky raj - Moravčík, Štefan, 1943-; Knap, Miroslav (Martin : Vydavateľstvo Matice slovenskej, s.r.o., 2009)
Majster záhoráckej tematiky humorným spôsobom objasnil, prečo je ten utešený kraj za horami Malých Karpát pupkom sveta. Na svetlo vyšli skutočnosti z čias dávnoveku, keď tu vládli bohovia starých Slovanov.
Keywords: finalista Anasoft litera (literárna súťaž) -- 2010; slovenské príbehy