Hárún a moře příběhů - Rushdie, Salman 1947- (Paseka, 2013)
V krajine Álifbái, v smutnom meste - tak smutnom, že zabudlo svoje meno - žije s manželkou Sorájou a synčekom Hárúnom rozprávač Rašíd Chalífa, prezývaný svojimi obdivovateľmi Oceán nápadov. Poslucháči jeho farbisté príbehy vďačne počúvajú - až do dňa, keď Sorája, premožená smútkom, Rašídovi utečie a rozprávač náhle príde o hlas aj o svoje výnimočné umenie.