Herman - Christensen, Lars Saabye 1953- (Slovart, 2015)
Herman je obyčajný jedenásťročný chlapec a so svojím životom je veľmi spokojný. Rodičia mu všetko odpustia, do školy chodí zásadne neskoro, bitkárov z triedy si drží od tela. Jedného dňa mu však začnú padať vlasy a odrazu sú k nemu všetci prehnane milí. Snaží sa vyrovnať so svojou chorobou, až kým sa nenaučí prijať seba samého.