Traja kamoši a fakticky fantastický poklad : (**poklad je čosi úplne vzácne) - Kardošová, Barbora, 1969- (Slovart, 2016)
Juraj má svoj fantastický bunker a v ňom svetových kamošov - koňa doktora Haflinga, psa agentku Bondy a mačku slečnu Mliečnu. Ku šťastiu mu ešte chýba nájsť poklad profesorky Angeliky Múdrej. Hľadanie pokladu skomplikuje stratená pieskomilka aj príchod cirkusu.