Chlapec a červený dom - Zöllner, Angelika, 1948- (Perfekt, 2016)
Martin je chlapec s neuveriteľnou fantáziou. Nemá rád školu. Písanie sa mu zdá hlúpe. Čítanie ho tiež nebaví. Všetko sa však zmení počas dvoch mesiacov, ktoré strávi vo Švédsku. Starý pastier mu rozpráva príbeh o malom škaredom dievčatku Liv a mnoho ďalších príbehov.