Najmladší dospelý - Radil, Tomáš, 1930- (Finecom, 2016)
Vo veku 13 a pol roka je Tomi spolu s rodinou deportovaný do koncentračného a vyhladzovacieho tábora Auschwitz-Birkenau. Tam ho oddelia od jeho príbuzných a on zostáva v tábore úplne sám. Stáva sa "najmladším dospelým". Namiesto detských hier začína zápas o vlastné prežitie.