Hľadaj, čo tu nesedí! - Butschkow, Ralf 1962-; Hollá, Marta (Junior, 2004)
Betka cestuje na prázdniny k starým rodičom. No od chvíle, ako si sadla do vlaku, má pocit, že je všetko akosi inak. Na stanici vidí kufor, ktorý má nohy a pobehuje ako divý. Neskôr na pastvine Betka stretne ovečku v pletenom pulóvri a kravu s okuliarmi. Na stromoch rastú ryby, prasiatka sedia v stajni pred televízorom a z koberca starej mamy vyrastajú kvietky.