Záhada pôvodu. Kniha 2, Desivý mor Atlantídy - Riddle, A. G. (Vydavateľstvo Motýľ, s. r. o., 2015)
Pandémia driemajúca 70 000 rokov... zmení ľudstvo... navždy. Doktorka Kate Warnerová sa v španielskej Marbelle prebudí do desivej reality: ľudská rasa stojí na pokraji vyhynutia. Svet je zasiahnutý pandémiou. Zomrela už takmer miliarda ľudí. A tých, ktorých atlantídsky mor nezabil, premieňa na genetickej úrovni. Niektorí z nich sa prudko vyvíjajú. Ostatní upadajú. Keď svet upadne do chaosu, objaví sa radikálne riešenie. Priemyselne vyspelé krajiny ponúknu zázračný liek - Orchideu, ktorú masovo produkujú a distribuujú do utečeneckých táborov po celom svete. Orchidea však nie je liekom, len chabým pokusom na získanie času. Potláča symptómy moru, ale samotné ochorenie nikdy nevylieči.