Záhada pôvodu. Kniha 2, Desivý mor Atlantídy - Riddle, A. G.; Hrušková, Lenka Jalilah ([Bratislava] : Vydavateľstvo Motýľ, s. r. o., 2015)
Pandémia driemajúca 70 000 rokov... zmení ľudstvo... navždy. Doktorka Kate Warnerová sa v španielskej Marbelle prebudí do desivej reality: ľudská rasa stojí na pokraji vyhynutia. Svet je zasiahnutý pandémiou. Zomrela už takmer miliarda ľudí. A tých, ktorých atlantídsky mor nezabil, premieňa na genetickej úrovni. Niektorí z nich sa prudko vyvíjajú. Ostatní upadajú. Keď svet upadne do chaosu, objaví sa radikálne riešenie. Priemyselne vyspelé krajiny ponúknu zázračný liek - Orchideu, ktorú masovo produkujú a distribuujú do utečeneckých táborov po celom svete. Orchidea však nie je liekom, len chabým pokusom na získanie času. Potláča symptómy moru, ale samotné ochorenie nikdy nevylieči.
Biogr. údaje
Miesto vyd. podľa ISBN
Preložené z angličtiny
Pozn.
Keywords: americká literatúra; thrillery (romány)