Karlsson zo strechy opäť lieta - Lindgren, Astrid, 1907-2002 (Slovart, 2009)
Osemročného Bračeka nikto nemá rád. Tato mu vyčíta, že prišiel neskoro zo školy, mama novú dieru na nohaviciach a súrodenci Bosse a Beta si z neho neustále uťahujú. On však má neobyčajného kamaráta, volá sa Karlsson a býva v malom domčeku na streche vedľa komína. S Karlssonom zažije Braček množstvo zábavy.