Rinaldova cesta - Staviarsky, Víťo, 1960- (Víťo Staviarsky, 2015)
Rinaldova cesta je rozprávaním o nevšednej púti mladého rómskeho chlapca Rinalda za rodinným šťastím. Dobrodružný, vtipný, ale i citlivý Rinaldov príbeh, ktorého silnou devízou je jeho sociálno kritický rozmer, je zároveň pútavou sondou do života rómskej komunity.