Chlapec s očami ako hviezdy - Pero le Kvet, 1965-; Matlovičová-Králová, Martina, 1975-; Najkrajšie a najlepšie detské knihy jari, leta, jesene a zimy na Slovensku 2016 : Bratislava, Slovensko).; Najkrajšie knihy Slovenska 2016 : Bratislava, Slovensko). (Bratislava : Artforum, 2016)
Chlapec s očami ako hviezdy nemá meno. Je to však zvedavý chlapec, ktorý rád kladie otázky. Putuje krajinou, ktorá je rovnako záhadná ako on sám. Ocitol sa v nej vďaka pestrofarebnému motýľovi, ktorý sa stane jeho spoločníkom a sprevádza ho na ceste plnej prekvapení a nečakaných stretnutí.
Vl. meno autora: Peter Volek (1965)
Biogr. údaje
Najkrajšia kniha Slovenska 2016 v kategórii: Literatúra pre deti a mládež - Cena BIBIANY za najkrajšiu detskú knihu
Najkrajšia detská kniha leta 2016
Keywords: slovenská literatúra; rozprávky; mladší školský vek