Bez matky ne! : otec mě unesl, když mi byl rok - Al-Mer, Meral, 1981- (Ikar, 2015)
V krajine, odkiaľ pochádza Meralina rodina, vládnu muži: hrdí a niekedy aj múdri. Ale často tiež brutálny, bez úcty a rešpektu k ženám. Meral sa z vplyvu svojho otca, ktorý ju uniesol matke, keď mala rok, vymanila tým, že na neho v dospelosti podala trestné oznámenie kvôli násilnostiam, ktoré na nej páchal. A tak znovu našla, svoju matku, ktorú takmer tridsať rokov nesmela vídať.