Jediný muž : záchranná misia vedúca do pekla menom Osvienčim - Gross, Andrew, 1952- (Albatros Media Slovakia, s.r.o, 2018)
Poručík spravodajskej služby Nathan Blum rutinne dekóduje správy z obsadeného Poľska. Po úteku z krakovského geta, Nathan túži urobiť niečo veľké pre svoju rodnú krajinu ťažko skúšanú vojnou. Od svojho nadriadeného Billa Donovana dostane neočakával návrh. Má preniknúť na najhoršie miesto na svete, kde treba nájsť a zachrániť jedného človeka, jediného muža, ktorý môže Spojencom pomôcť zvíťaziť vo vojne. Ten muž sa volá Alfred Mendl a je to svetovo uznávaný fyzik. Dokážu vyviaznuť živí z pekla menom Osvienčim?