Jaro kriplů - Rušar, Daniel, 1975- (Paskuda books, 2011)
Skupina telesne postihnutých detí rehabilitujúcich v kúpeľoch odchádza na zážitkový kurz: okrem zmrzačených tiel majú deti aj utrápených duše, sú rozhádané, zaťatí sami voči sebe ale aj voči svojmu okoliu. Hlavným hrdinom je trinásťročný Skin s postihnutou ľavou rukou snívajúci sen o tenisovej kariére. Spolu s ostatnými má absolvovať program, ktorý nemôže dať dohromady ich strápená tela, ale mal by upokojiť napätú atmosféru, vylepšiť vzájomné vzťahy, posilniť sebadôveru. Pôjde však o viac, než sa zdá. Pôjde o život.