Ako oslobodiť medvede - Irving, John, 1942- (Plus, 2018)
Keď Sovietska armáda v posledných dňoch druhej svetovej vojny vstúpila do Viedne, zmizli všetky zvieratá z Viedenskej zoologickej záhrady, pravdepodobne ich zjedli hladujúci občania mesta. V tomto historickom románe o nacistickom obsadení Rakúska a o sovietskej okupácii Viedne dvaja viedenskí študenti v roku 1967 znovu uskutočnia "oslobodenie" viedenskej zoo - s komickými a zároveň hroznými následkami.