Morituri - Eleková, Elena, 1978- (Aspekt, 2014)
Hlavná postava knihy Morituri vidí svet cez farby všedných existenciálnych situácií dúhové odtiene krvi, fialový sneh, nezávislú a nekompromisnú bielu nemocnice, v ktorej pracuje.