Millennium. 3, Vzdušný zámok, ktorý vybuchol - Larsson, Stieg, 1954-2004 (Ikar, a.s, 2009)
Hlavnú hrdinku Lisbeth Salanderovú po vyrovnávaní účtov dcéry s otcom, bývalým ruským agentom Alexandrom Zalačenkom, privážajú do nemocnice s guľkou v hlave. Záchranou jej života sa však začína boj, v ktorom ide o všetko. Jej súperom je tajná organizácia švédskej bezpečnostnej služby. Novinár Mikael Blomkvist, ktorý Lisbeth Salanderovú našiel postrelenú na statku v Gosseberge a zachránil ju, začína písať knihu.