Královnin šašek - Gregory, Philippa, 1954- (Klokan (Alpress), 2005)
Hanna, židovské dievča utekajúce pred inkvizíciou, prichádza ku kráľovskému dvoru, kam ju s tajnou úlohou vyslal pohľadný Robert Dudley. Dievča má pod maskou dvorného šaša sledovať princeznú Máriu Tudorovna, dedičku trónu kráľa Eduarda.