Text - Gluchovskij, Dmitrij Alekseevič, 1979-; Sliz, Martin (Bratislava : Ikar, a.s., 2018)
Dvadsaťsedemročný Iľja sa po siedmich rokoch strávených vo väzení vracia domov. Odcudzil sa kamarátom, opustila ho priateľka a pár dní pred príchodom zomrela ja jeho matka. Hnaný pocitom nespravodlivosti a falošného obvinenia sa odhodlá na vraždu policajta Piotra Chazina, ktorý ho dostal za mreže, keď mu pri razii podhodil balíček s drogami.
Na obale: Od autora kultovej trilógie Metro
Keywords: ruská literatúra; detektívne romány