Na druhom brehu. 2 - Frantz, Laura (i527.net, s.r.o, 2018)
Na jar 1822 sa Ellie Ballantyneová zanechá školu a vráti sa k rodičom do Pittsburghu. Rodičia sú na dlhšiu dobu odcestovaní a nezdá sa, že by súrodenci jej návrat ktovieako vítali. Zakrátko si otvorí dennú školu pre mladé slečny. Jednou z jej žiačok je aj nenapraviteľná mladá dáma z rodiny Turlockovcov. Turlockovci závidia Ballantyneovcom ich vplyv a navyše ich podozrievajú z abolicionistických aktivít. Ellie sa čoraz väčšmi zamotáva do spleti vzťahov turlockovského klanu a najviac ju to ťahá k peknému Jackovi Turlockov.