Husa Líza - Horáček, Petr, 1967- (Portál, 2017)
Hus Líza, by veľmi chcela byť iná ako ostatné husi. Chcela by vedieť klapať zobákom tak silno ako tukan, plávať ako tuleň a skákať tak ako klokan. Ale keď sa pokúsi zrevať tak silno ako lev, pochopí, že byť jednou z davu tiež nie je také zlé.