Hraničiarov učeň. Kniha 4, Boj o Skandiju - Flanagan, John, 1944- (Egmont, 2018)
Blíži sa jar a Will s Evanlyn môžu konečne ujsť zo Skandije. Evanlyn však unesú temudžajskí jazdci, príslušníci veľkého národa, ktorý obýva rozľahlé stepi na východ od Skandije. Will sa vyberie za nimi, ale jeden chlapec má proti šiestim ostrieľaným temudžajským bojovníkom len nepatrnú nádej i keď je hraničiarskym učňom.