Tři banány, aneb, Petr na pohádkové planetě - Slabý, Zdeněk Karel, 1930- (Mladá fronta, 2015)
Niekde vo vesmíre je určite Rozprávková planéta. Na túto planétu sa môžu dostať iba tí, ktorí nezabudli na rozprávky. A ako sa tam dostanú? Do vesmírnych diaľav môžu odletieť celkom obyčajným výťahom. Čo je však dôležité: že tam prežijú celkom nezvyčajné, nečakané a napínavé dobrodružstvá.