Bambolák - Tóthová-Pateková, Hana (Taktik vydavateľstvo, s.r.o, 2018)
Údolie medzi Kdebolákovom a Tambolákovom lemuje lúka, kde rád šantí vetrík Povievaj a les, na ktorý dohliada milý horár Puškostrelka. Deti a zvieratká, ktoré tu žijú, majú hlávky neustále plné nových nápadov a dobrodružstiev. Niekedy im však chýba odvaha, inokedy sú zas príliš neopatrné. A práve preto má údolie svojho rozprávkového strážcu Bamboláka.