Vdovy - La Plante, Lynda, 1946-; Zrubáková, Martina (prekladateľka) (Ikar, 2018)
Harry Rawlins bol takmer dvadsať rokov mozgom tímu, ktorý páchal lúpežné prepady a krádeže. Prepad pancierového auta prevážajúceho veľkú sumu peňazí mal priniesť členom gangu obrovské bohatstvo, no pre osudovú chybu sa skončila sa tragicky a všetci traja zostali uväznení v horiacej dodávke. Dolly, Harryho žena mala tri možnosti: zmieriť sa so situáciou a odovzdať Harryho cenné účtovné knihy aj s opismi a plánmi akcií polícii, predať ich konkurencii alebo... spolu s ďalšími dvomi vdovami prevziať "podnik" a prežiť. V pätách majú nielen políciu, ale aj ďalších záujemcov o miliónový lup.