Starká, čo mala vrtuľu v zadku - Scherhauferová, Ružena, 1950- (Elist s.r.o, 2018)
Zuzkina starká bola jednoduchá dedinská ženička s vrtuľou v zadku. Nič ju nezastavilo, keď si niečo zaumienila. Vnučka u nej prežila najkrajšie chvíle svojho detstva a považovala ju za svoju mamu. No zdanlivo šťastné detstvo skrýva pod škrupinou udalostí smutné rozhodnutie Zuzkinej mamy. Po rokoch si matka zistí Zuzkino telefónne číslo a začne jej vyvolávať. Zuzke sa postupne vynára pred očami desivá minulosť, peklo na zemi, ktoré prežila, a spomienky naň jej spôsobujú veľkú duševnú bolesť.