Hraničiarov učeň. Kniha 5, Výkupné za Eraka - Flanagan, John, 1944- (Egmont, 2019)
Skandijský oberjarl Erak podnikne nájazd na pobrežie púštnej krajiny Arida, padne však pri tom do zajatia. Erakov zástupca Svengal požiada o pomoc v Araluene a Halt s Willom sa ponúknu, že s ním vyplávajú do Aridy a privezú za Eraka výkupné. No ak má byť ich cesta úspešná, potrebujú mať so sebou osobu kráľovského rodu.