Clayov most - Zusak, Markus, 1975- (Ikar, 2019)
Matthew, najstarší z bratov Dunbarových, rozpráva príbeh ich rodiny. Nesúrodá pätica bratov žije úplne chaoticky a podľa svojich vlastných pravidiel v dome po rodičoch na predmestí Sydney. Len veľmi pomaly a v náznakoch sa dozvedáme o smrti ich matky, poľskej emigrantky, o zmiznutí ich otca, ktorému bratia dali prezývku Vrah, lebo ich opustil v čase, keď ho najviac potrebovali. Matthew postupne predstavuje všetkých súrodencov a opatrne odkrýva tajomstvo otcovho odchodu. Po rokoch sa otec náhle objaví na prahu domu a žiada od svojich synov pomoc.