Kniha šepotů - Vosganian, Varujan, 1958- (Kamikaze, 2015)
Styčným bodom rozprávania je Vosganianov dedko so svojimi priateľmi, ktorí relatívne pokojne dožívajú na rumunskom malomeste. Avšak pod hladinou tohto zdanlivého pokoja ich ťaží pomsta dávnych zločinov, sovietska okupácia Rumunska, strata rodiny a nedobrovoľné opustenie vlasti, ktorým si zachránili holý život.