Pani Kurčaťová. 1, Ten, kto sa narodí zle - Luka, Eva, 1965- (Modrý Peter, 2018)
Rozprávková sága, ktorá sa odvoláva na najlepšie knihy tohto žánru (Alica v krajine zázrakov, Čarodej z krajiny OZ, Nevedkove dobrodružstvá, Muminovci a iné).