Pani Kurčaťová. 1, Ten, kto sa narodí zle - Luka, Eva, 1965-; Najkrajšie a najlepšie detské knihy jari, leta, jesene a zimy na Slovensku 2018 : Bratislava, Slovensko). (Levoča : Modrý Peter, 2018)
Rozprávková sága, ktorá sa odvoláva na najlepšie knihy tohto žánru (Alica v krajine zázrakov, Čarodej z krajiny OZ, Nevedkove dobrodružstvá, Muminovci a iné).
Keywords: slovenská literatúra; rozprávky; mladší školský vek