Pravidlo štyroch : pred 500 rokmi zavraždili prvých ľudí, aby ochránili tajomstvo - Caldwell, Ian, 1976-; Thomason, Dustin, 1976- (Ikar, 2015)
Princeton, Veľký piatok 1999. Záhadný renesančný rukopis Hypnerotomachia Poliphili, ktorý bol po stáročia nerozlúštiteľnou hádankou pre mnohých učencov, začína odhaľovať svoje tajomstvá dvom študentom Tomovi Sullivanovi a Paulovi Harrisovi. Paulova budúcnosť od nej vo veľkej miere závisí. Blíži sa termín odovzdania diplomovej práce študentov, no ich výskum sa nečakane spomalí. Vzápätí sa objaví starobylý denník a v ňom sa skrýva šokujúca informácia.