Magický expres. [1.] - Sturm, Anca, 1991- (Fragment, 2019)
Trinásťročná Flinn Nachtigallová sedáva noc čo noc na opustenej železničnej stanici. Na mieste, kde pred dvoma rokmi bez stopy zmizol jej nevlastný brat. Zostala jej po ňom jediná spomienka pohľadnica s podivnými veršami a obrázkom starého vlaku, ktorý však nik iný nevidí. V jeden večer tu tento vlak ťahaný mohutným parným rušňom zastaví.