Tichá pacientka - Michaelides, Alex (Lindeni, 2019)
Alicia má napohľad dokonalý život. Je známa maliarka, vydatá za vychyteného módneho fotografa, ktorého nadovšetko miluje, a býva v nádhernom dome v luxusnej štvrti Londýna. A predsa jedného večera z neznámych príčin svojho muža chladnokrvne zavraždí. Do hlavy mu vypáli päť rán a odvtedy neprehovorí. Cena jej umeleckých diel prudko vzrastie, zatiaľ čo ona sama postupne upadá do zabudnutia za múrmi psychiatrického ústavu.