Neskrotná (Kamaráti z rozprávok, 2012)
V nádhernej a tajomstvami opradenej Škótskej vysočine žije neskrotná dievčina Merida, odvážna, priama a najmä vynikajúca lukostrelkyňa. Rozhodnutá kráčať životom vlastnou cestou, postaví sa Merida proti starému zvyku uzatvárania manželstiev. Jej rozhodnutie má ale ďalekosiahle následky - rozpúta ním chaos a zúrivosť. V zúfalstve požiada o pomoc čarodejnicu, ktorá ju obdaruje silným kúzlom.