Azael a Gabriel - Pastirčák, Daniel, 1959- (OZ Proti prúdu, 2019)
V čase letného slnovratu Zem navštevujú anjeli. Zväčša priletia len tak pre zábavu na pár hodín. Vymýšľajú zlomyseľné žartíky a pletú nimi hlavu prostoduchým pozemšťanom. Medzi anjelmi sa však nájdu i takí, ktorí sa do Zeme zamilovali. Potulujú sa po nej dlhší čas, nedá im pokoj bádateľská zvedavosť. Práve takími sú anjeli so vznešenými menami Azael a Gabriel.