Škriatkovia : fakty, mýty, huncútstva - Szymanowicz, Maciej (Ikar, a.s. - Stonožka, 2020)
Škriatkovia nejestvujú a navyše sú neviditeľní, čo spôsobuje, že skúmanie ich zvykov má veľa úskalí. Dozviete sa veľa zaujímavých informácií, napr. odkiaľ škriatkovia pochádzajú, kde bývajú, ako cestujú, aké športy pestujú, čo skrývajú vo svojom vnútri... aj čosi o ich chorobách, o kozmoškriatkoch a ešte všeličo iné.