The railway children - Sebag-Montefiore, Mary; Nesbit, E. (Edith), 1858-1924; Marks, Alan, 1957-; Kelly, Alison (Usborne, 2011)
Po záhadnom odchode otca, sú traja súrodenci spolu s matkou nútení odísť na vidiek. Novou záľubou detí sa stane železnica. Mávajú na prechádzajúce vlaky, pomáhajú na stanici a dokonca pomôžu zabrániť železničnému nešťastiu. Zistia deti, prečo ich otec zmizol?