Važecké poviedky : príbehy z obce Važec - Szabó, Slavomír, 1964-; Korpa, Juraj; Bolčová, Silvia (Vienala, 2020)
Poviedky poslúžia nielen domácim, ale aj čitateľom, ktorí možno Važec zatiaľ nenavštívili, ale poviedky ich dokážu zaujať, pobaviť, upútať a urobia si obraz o dedine, ktorú hodno navštíviť.