Košickonovoveské poviedky : staré príbehy z historickej obce Košická Nová Ves - Szabó, Slavomír, 1964-; Korpa, Juraj; Kratyinová, Zuzana; Bolčová, Silvia (Vienala, 2018)
V minlosti bola Košická Nová Ves samostatná dedina, ktorá zásobovala Košice mäsom. V týchto poviedkach sa odráža spôsob myslenia, predstavivosti i skutočné osudy ľudí.