Tajemství jedné knihovny, aneb, Ze života knižních skřítků - Dolejšová, Eva, 1968- (GRADA Slovakia s.r.o. - Bambook, 2017)
Knižný škriatok Hašpršlula žije s ostatnými dobrými škriatkami v knihách v knižnici na námestí v Litoměřiciach. Stará sa o knižky a príbehy v nich. Pomáha pani knihovníčke Aničke a učí deti, ako sa majú ku knižkám správne chovať. A to nielen ku knižkám, ale napríklad aj ku svojim kamarátom.