Henri de Toulouse-Lautrec - Düchting, Hajo, 1949-2017; Hlávková, Jana; Jurečková, Janka; Rafalowski, Grzegorz; Hariton, Ioana; Giannoulaki, Sofia (Bratislava : Slovart, 2017)
Henri de Toulouse-Lautrec na svojich maľbách, litografiách a plagátoch zvečnil nezabudnuteľné obrazy Paríža z obdobia Belle Époque. Plagáty, ktoré tento maliar a grafik vytvoril pre kabaret Moulin Rouge na Montmartri, sú nesmierne obľúbené ešte aj dnes.
Súbežný text v češtine, gréčtine, poľštine, rumunčine a slovenčine
Keywords: Toulouse-Lautrec, Henri de, -- 1864-1901; 19.-20. storočie; maliari; výtvarné umenie; postimpresionizmus (umenie); francúzske maliarstvo; francúzska grafika; Francúzsko; biografie; obrazové publikácie