Stredoeurópska moderna - Kazalarska, Zornitza, 1979- (Lyrika 20. storočia, 2014)
Antológia predstavuje básnickú tvorbu viac ako päťdesiatich nemeckých, rakúskych, poľských, českých, maďarských, rumunských, slovinských, chorvátskych, srbských a bulharských básnikov, medzi ktorými nechýbajú ani predstavitelia slovenskej moderny Janko Jesenský, Ivan Krasko, Vladimír Roy a František Votruba.