Stredoeurópska moderna - Kazalarska, Zornitza, 1979-; Chmel, Karol, 1953-; Kazalarska, Zornitza, 1979-; Magová, Gabriela, 1976-; Vajdová, Libuša, 1947-; Štrasser, Ján, 1946-; Zajac, Peter, 1946- (Bratislava : Slovart, spol. s r.o., 2014)
Antológia predstavuje básnickú tvorbu viac ako päťdesiatich nemeckých, rakúskych, poľských, českých, maďarských, rumunských, slovinských, chorvátskych, srbských a bulharských básnikov, medzi ktorými nechýbajú ani predstavitelia slovenskej moderny Janko Jesenský, Ivan Krasko, Vladimír Roy a František Votruba.
Kalendárium
Biografické údaje básnikov
Obsahuje bibliografiu
Čiastne text v češtine
Keywords: moderna (literatúra); poézia; literárna avantgarda; literatúra; próza; literárne smery; Európa stredná; antológie