Poetismus - Fabian, Jeanette; Žaludová, Runka (Slovart, spol. s r.o, 2017)
Poetizmus je jednym z najvýznamnejších vývozných artiklov pôvodnej českej kultúry po roku 1918. Básne Vítězslava Nezvala, Jaroslava Seiferta, Konstantina Biebla, výtvarné práce Toyen a Jindřicha Štyrského i teoretické koncepty Karla Teiga získali renomé po celom svete.