Alfons Mucha : 1860-1939 : umělec jako vizionář - Satová, Tomoko (Slovart, 2018)
Český umelec Alfons Mucha ovplyvnil parížsku umeleckú scénu konca 19. storočia do takej miery, že jeho štýl sa stal charakteristickým znakom svojej doby. Muchovo dielo zahrňuje ilustrácie, plagáty, pohľadnice, kalendáre, nástenné obrazy i veľkolepé plátna.