Jak číst egyptské hieroglyfy : srozumitelná příručka pro samouky - Collier, Mark; Manley, Bill (Litera (Volvox Globator), 2007)
Cieľom tejto knihy je umožniť čítať hieroglyfy začiatočníkom aj pokročilým. Boli tu použité skutočné hieroglyfické texty, k tomu poslúžili pamiatky uložené v Britskom múzeu - slavný abydský kráľovský zoznam Ramzesa II. Čitateľ získa prax pri čítaní hieroglyfov a zoznámi sa s najtypickejšími rysmi staroegyptského jazyka.