Ottova encyklopédia : Staroveký Egypt - Suková, Lenka, 1977-; Malátková, Jolana; Košková, Klára (Ottovo nakladatelství, s. r. o., 2016)
Staroveký Egypt predstavoval jednu z najvýznamnejších civilizácií na našej planéte. Kniha je veľkou oslavou kráľa Tutanchámona, veľkých pyramíd v Gize a Údolia kráľov. Bohato ilustrovaná kniha sa zaoberá históriou, náboženstvom, literatúrou a umením starovekých Egypťanov.