To je M. Sasek - Černá, Olga, 1964-; Ryška, Pavel, 1974-; Salisbury, Martin, 1954- (Baobab, 2014)
M. Šašek bol známy ako jeden z najvplyvnejších tvorcov obrazových kníh v 20. storočí. Najznámejšie z jeho prác je osemnásť ilustrovaných sprievodcov po mestách a štátoch sveta - Paríž, Londýn, Texas, Izrael, Hong Kong. Výstavy jeho obrazov boli v Nemecku, Švajčiarsku, Veľkej Británii.